
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 104 yıl önce Samsun’dan yola çıkan milli mücadele inancı ve muazzam bir heyecanla yakılan Milli Mücadele meşalesi her şeyden önce önemli bir zamanın mahsulü olan fikri ve fiziki hazırlık sürecinin zaferle taçlanan sonucudur.
Tarihte her şey ilk adımla başlamıştır.
Adımlar yürüyüş olmuştur.
Yürüyüşler ise gönüllerde yükselip mücadeleyle buluşmuştur.
Şimdi ise 19 Mayıs 1919’un ilke ve ülkülerinde “Omuz Omuza” buluşma vaktidir.
Cumhuriyet’in yeni yüzyılına Lider Ülke Türkiye mührünü Türk gençliği vuracaktır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Türk gençliğiyle Cumhur’un zaferine yürüyor, geleceğimizi muhafaza ve müdafaa ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum.