
“1969 Adana kongresinde fikir birliğine kavuştuğuna inandığımız M.H.P. ise, dışarıdan alınan devşirmeler sebebiyle (Biz bunlara emek hırsızı diyorduk) sanki Türkiye gibi bir kaosa doğru gidiyordu…
Benim sahibi olduğum Beyazıt, Beyaz Saray Nu.41 deki yayınevi bir toplanma ve dertleşme yeri idi. (Edebiyat Doktoru Sakin Öner yukarıdaki adres başlığı ile bir kitap yazacağını bana vaat etti. Bekliyorum.) Ya orada ya da Sultanahmet’teki gene bana ait bir ofiste idealist arkadaşlarımızla toplanıyor, ne yapabiliriz, nasıl hizmet edebiliriz diye istişare ediyorduk. Uzun süren bu istişarelerden sonra, ülküdaşlar arasında fikrî beraberliği sağlayacak bir dergi yayınlamağa karar verdik ve uyguladık… Bu derginin bir kadro hareketi olması amaçlanıyordu ve bu gerçekten başarıldı… Kimler vardı yazar ve çizer olarak bu dergide: Çizer olarak kapağı ve karikatürleri hazırlamayı, o zamanın milliyetçi gazetesi olan Türkiye’nin ressamı Cem ve kardeşi Beyit Ertürk üstlenmişlerdi. Yazarlar olarak büyük düşünür, sosyolog Seyyit Ahmet Arvasi, bir zaman gençliğe heyecan veren, idealizm aşılayan büyük yazar ve araştırmacı Nacdet Sevinç, bilhassa Alevilik ve Bektaşilik konusunun bugünün en büyük uzmanı kabul edilen ilâhiyatçı Abdülkadir Sezgin, (Bu sitede yayınlanan, büyük emek mahsulü ve tavsiye yazısı siyasilerin ve ilim adamlarının dikkatine sunulan çok önemli bir araştırma)gene ilâhiyatçı, araştırmacı Osman Nuri Gürsoy, o zaman İstanbul Ülkü Ocağı başkanı, sonradan M.H.P.den milletvekili olan Mehmet Gül, Masonluk ve diğer zararlı akımların o günkü uzmanı, bu konuda kitapları olan Ali Uğur, Kara Harp Okulu tarih hocası albay Dr. Tahsin Ünal (Yahyaoğlu takma adı ile), Türkiye’nin yetiştirdiği nadir edebiyatçılardan, pek çok kitaba imza atmış Sakin Öner, Deniz Kuvvetlerinden erken yaşta emekli olmak zorunda kalan dış politika uzmanı Hüseyin Özbek, edebiyatçı ve destan şairi Gavsedddin Koçak, sosyolog Prof. Ali Murat Daryal, bir süre belediye başkanlığı da yapan iktisatçı Erkan Etçioğlu, Spor adamı ve pek çok kitaba imza atmış gazeteci, yazar Cemal Anadol, ilahiyat doktoru, büyük Dokuz Işık kitabının hazırlanmasında çok emeği geçen Dr. Cahit Baltacı, İstanbul Ülkü Ocağı yönetim kurulu üyesi, ekonomist Remzi Yılmaz, İstanbul Ülkü-Bir Başkanı Mehmet Narin, ekonomist Safter Tanık, büyük şair, edebiyat adamı Dilâver Cebeci, M.H.P.’den başarılı bir bakan olan Prof. Enis Öksüz, edebiyat hocası Yaşar Duru, Eğitimci Ahmet Tablı, Prof. Yümni Sezen ve bir fedakârlık numunesi olan, o zaman derginin bütün yükünü omuzlayan, bugünün önemli iş adamlarından makine mühendisi Hasan Külünk…”
Yukarıdaki satırlar Ülkücü Kadro hareketinin kurucusu Ahmet B. Karabacak’ın 1976 yılında yayına başlayan Ülkücü Kadro Dergisi’ni anlatan yazısından alındı.
2011 yılında internet medyası olarak aynı isimde yayına başladığımızda sırtımıza yüklediğimiz sorumluluğun ağırlığının bu satırlarda gizli olduğunu biliyorduk.
Dokuz yıllık serüvenimizde doğrulardan taviz vermeden, ülkücü hareketin, Türk milliyetçiliğinin sesi olmaya çalıştık. Türklükten, Turan idealinden taviz vermeden en önemlisi siyasi bir talebimiz olmadan ülkücü hareketin fikri altyapısına yazılarımız ve habelerin satır aralarındaki yorumlarımızla katkıda bulunmak istedik.
Canlarını, demir parmaklıklar arkasında hayatlarının baharını, maddi varlıklarını feda eden büyüklerimiz yanında yaptıklarımızın çok da fazla olmadığını bildiğimizden yolumuza yorulmadan devam ediyoruz.
Sizlerden de tek talebimiz yazı ve yorumlarınız ile bu yolda yalnız olmadığımızı hissetirmenizdir.
