
Kilis’e yönelik roket saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD yeni bir dizi eylem hazırlığı başlattı. Roketlerle halkta korku ve panik oluşturmaya çalışan IŞİD geçtiğimiz Cuma günü okuttuğu hutbelerde Türkiye’yi açıkça hedef aldı.
TALİMAT BEKLİYORLAR
Suriye’deki savaşı Türkiye’ye doğru genişletmek için hamleler başlatan IŞİD’in canlı bomba saldırılarıyla birlikte adam kaçırma, sabotaj, dernek ve kültür merkezlerine saldırılar gibi eylemler de planladıkları rapor ediliyor.Güvenlik birimlerine göre, Türkiye’den “hicret” adı altında Suriye’nin IŞİD kontrolü altındaki bölgelerine giden çok sayıda Türk vatandaşı bulunuyor. Bu kişilere, tıpkı PKK’nın Suriye’deki Türkiye vatandaşı militanlarına yönelik kurduğu askeri eğitim kamplarına benzer kamplarda askeri eğitim verildi. Bomba uzmanı, sabotajcı ve suikastçı olarak yetiştirilen bazı isimlerin ise terör örgütü yönetimi tarafından Türkiye’ye gönderildiği ve eylem talimatı bekledikleri düşünülüyor.
IŞİD İMAMLARI: HEDEFİMİZ ANTEP
Geçen haftaki Cuma namazında IŞİD imamlarının Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgeleri olan Bab, Mumbuç, Cerablus bölgelerinde okudukları hutbelerde, Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Kilis’in bundan sonra IŞİD’in en büyük hedefleri arasında olduğu duyuruldu. IŞİD imamları hutbede bu merkezlerde halkın çok yakında mülteci konumuna düşeceğini, bu durumun IŞİD ile Türkiye savaşının yeni bir boyutu olduğunu da öne sürdü. Kilis’e yönelik roket saldırısının artması ve Gaziantep’teki bombalı araçla yapılan intihar saldırısı IŞİD’in harekete geçirildiğinin işareti olarak kabul ediliyor.
KAYNAK : Yeni Şafak