Hasan KORKMAZ
MHP’nin AKP ile koalisyon yapacağı söyleniyor. Doğru olabilir mi? Siyasette şaşırmamayı öğrendik sonunda.
Ciddi bir seçim kampanya sürecinden sonra, cebimden bile çalsa oyum AKP’ye, diyenlerin sayesinde 13 yıldır iktidarda olan parti yine birinci parti olarak karşımıza çıktı. Mantık çerçevesinde baktığımızda mutlak olarak koalisyon hükumeti kurulacaksa AKP’siz bir ihtimal mümkün değil.
Bahçeli’nin seçim sonuçları belli olduktan sonra yaptığı gece yarısı açıklaması seçim öncesi şartlanılan oy oranını alamasa bile MHP kadrolarına moral açıkladı. Zira iktidarı bırakmak istemeyen AKP’nin kuracağı hükumete karşı MHP’nin ana muhalefet olacağı aşikârdı.
HDP veya CHP ile kuracağı koalisyon ile yıpranacak olan AKP’den kayacak kamuoyu desteği ile muhtemel bir erken seçimden MHP’nin sağdaki en çok oyu alarak çıkması hayal değildir. Türk milliyetçilerin yıllardan beri hedefi olan Türkiye’yi idare etmesine giden en kısa yol bizce budur.
Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı var. Ancak halk Türk milliyetçilerinin bu ülkeye katacaklarını bilmiyor. MHP hiçbir şekilde kendini anlatamıyor. 3-4 yılda bir yapılan seçim kampanyaları ile halk ile temas imkânı bulunsa bile medyada en alt düzeyde yer alan MHP ‘nin Türkiye sevdası bilinmiyor. Geçmişteki sağ-sol çatışmalarındaki yeri ve günümüzdeki anti-PKK tavrı MHP’nin üzerine yapışmış imajı olarak halk tarafından tanınıyor.
MHP’nin tanınmak, bilinmek için tek çaresi tek başına olmasa bile iktidar olmasıdır. MHP Genel Başkanı’nın başbakan olduğu bir Türkiye, Türk milliyetçilerinin Kızıl Elma’sıdır.
Ya milli menfaatler! doğrultusunda bir AKP-MHP koalisyonu MHP idarecilerince kaçınılmaz kabul edilip kurulursa, başlıca sonuçları neler olabilir?
- Serok Ahmet dediğimiz zat-ı la âlinin yanında başbakan yardımcısı olarak gözükmenin getireceği itibar kaybı.
- Huyundan vazgeçmeyecek AKP’nin yapacağı yolsuzluklara ortak gözükmenin getireceği oy kaybı.
- Başbakan’a bağlı olduğu için MHP kontrolü dışında kalacak olan MİT’in PKK ile ilişkilerini sürdürmesi yüzünden bölünmeye giden yola ortak olma ihtimali
- Artık ayak sesleri duyulan ekonomik krizin sosyal ve siyasi sonuçlarının paylaşılması ile MHP’nin halk için ümit kaynağı olmaktan çıkması
MHP idarecileri eğer mutlaka bu koalisyona ortak olma kararı aldılarsa bizce aşağıdaki gibi bir yol izlenmelidir.
Koalisyon pazarlığı yapacak komisyondakiler hiçbir şekilde bakan olmamalıdırlar. Bu şekilde pervasız ve keskin bir tavır sergilenir. MHP ve ülke menfaatleri teminat altına alınır.
Ekonomik kriz kapıda olduğu için ekonomi idaresinden kaçınılmalıdır. En azından seçim beyannamesinde verdiğimiz sözleri yerine getirmemekten dolayı sorumluluk alınmamış olur.
MHP ideoloji partisidir. AKP’nin bataklık haline getirdiği “akçalı” bakanlıkları almak MHP’ye sadece çamur bulaştırır. Bunun yerine Türk Milliyetçiliği’nin hedefleri doğrultusunda Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor, Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bağlı olduğu Devlet Bakanlığı’nda ısrarcı olunmalı ülkücü nesiller yetişmesi için tohumlar saçılması için gayret edilmelidir.
Tavsiyelerimiz ne ölçüde gerekli makamlara ulaşır bilemeyiz ancak emin olduğumuz bir şey var ki bu koalisyon alınacak tüm tavizlere rağmen MHP için fayda sağlamayacaktır.