Selçuk’a bağlı Barutçu Köyünde son zamanlarda köylüleri çileden çıkartacak olaylar yaşanıyor.
Köylülerin gazetemize verdiği bilgiler doğrultusunda yaptığımız araştırmalarda ilginç sonuçlara ulaştık. Köylüleri çileden çıkartan olay ise bazı kişilerin Barutçu Köyü’nde usulsüz bir şekilde arazileri üzerine geçirme iddiası.
Barutçu da yaşayan vatandaşlarımızı isyan ettiren olayın ortaya çıkışı ise tesadüfen oluyor. Barutçu da yaşayan bazı köylüler mera olarak kullanılan Eski Barutçu mevkiinde ki kuş uçumu 500 dönüm, yerden ölçümle yaklaşık 2000 dönüm araziyi ağaçlandırmak için orman şefliğine gitmesi sonucu ortaya çıkıyor.
Orman şefliği tarafından bu arazinin köy ile alakasının kalmadığı ve 2011 yılında MERYEM KÖRHASAN isimli şahsa geçtiği belirtildi. Bu haberle şok olan köylüler soluğu köy muhtarının yanında alıyorlar. Ve muhtardan da ben buranın yazısını 07.06.2011 tarihinde askıya astım hatta köy camisinin içine de asıp Cuma namazının sonunda da köy halkına duyurdum cevabını aldılar. Muhtardan aldıkları bu cevap ile daha da şok olan köylüler acaba biz mi duymadık diye bütün köyü dolaşıp sordular. Fakat kimsenin bu olaydan haberi yoktu hatta camii imamı bile kesinlikle camide böyle bir ilanın olmadığını konusunda imza ile teyit verdi.
Bunun üzerine tekrar muhtara giden köylüler bu işle boşuna uğraşmayın bu iş bitti cevabını aldılar. Barutçulular ise bu olayın peşini bırakmayıp iktidar partisi ilçe başkanlığına müracaat ettiler. Bir grup köylü AK Parti ilçe başkanı Sema Yeşilçimen’den bu işin düzeltilmesi için randevu talep edip konuşmaya gittiler. Köylüler iktidar partisinden de umduğunu bulamadı. İktidar partisinin ilçe başkanı ‘‘ Benim işim bir tek Barutçu mu? ’’ deyip köylüleri gönderdi.
İktidar partisinden de umudunu kesen Barutçu Köylüleri konuyla ilgili 88 imza toplayarak arazi tahsisinin iptali için kaymakamlığa başvurdu. Ayrıca bu imzaları Orman Bakanlığına ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne gönderdiler. Bunlardan da sonuç alamazlar ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdiler.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Barutçu Köyü halkı; Bu arazinin içinde Atalarımızın mezarları ve tarihi kalemiz bulunmaktadır. Bu topraklar Osmanlı zamanında iskân kanunu çıktığında iskân yerleşim yeri olarak kabul edilmiştir. Hayvanlarımızı otlattığımız içinde 6 adet tapulu tarla olan 80 yaşında zeytin ağaçlarının bulunduğu Analarımızın, Babalarımızın anılarının olduğu topraklarımızın birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz. Devlet büyüklerinden bu işin düzeltilmesi için yardım bekliyoruz, dediler.
Selçuk Haber